producten

sliedrecht b.v.
producten


Volledige prothese

Een volledige prothese (in de volksmond kunstgebit) wordt gemaakt indien de patiënt geen eigen tanden of kiezen meer leeft. Het vervaardigen van een goede prothese vereist veel aandacht en vindt plaats in een aantal fasen. Wij zijn bekend met diverse opsteltechnieken. Voor het doornemen van een protocol nemen wij graag contact met u op.
 

Partiële/gedeeltelijke prothese

Een partiële prothese wordt gemaakt voor patiënten waarbij nog eigen tanden of kiezen in de mond aanwezig zijn. De partiële prothese vervangt in dit geval de elementen die afwezig zijn.


Combinatiewerkstukken

Het kroon- en brugwerk kan door middel van een attachment worden verbonden met een uitneembare voorziening. De vervaardiging van precisie verankeringen in combinatie met kroon- en brugwerk vergt veelal een specifieke expertise. Wij maken onder andere gebruik van de systemen Ceka en Cendres en Meteaux.

 Implantaatwerkstukken

Indien een tand of kies onherstelbaar is beschadigd en getrokken moet worden is het mogelijk om het element te vervangen met behulp van een implantaat. Ook wanneer men niet meer over tanden en kiezen beschikt is het mogelijk een prothese op implantaten te vervaardigen. TTL sliedrecht heeft zich vanaf het begin gespecialiseerd in het vervaardigen van werkstukken op implantaten en heeft daarmee een rijke ervaring opgebouwd in de meest voorkomende implantaattechnieken.


 

Frameprothese

Een frameprothese is te vergelijken met een partiële prothese waarbij de basis vervangen wordt door metaal. De pasvorm en stabiliteit nemen hierdoor toe. 

Goud/porselein

De goud/porseleinkroon of brug is één van de oudere technieken in de tandrestauratie. Deze techniek heeft zich in de loop der jaren bewezen als zijnde betrouwbaar en wordt daarom nog steeds veelvuldig toegepast. Nadat de afdruk is genomen wordt er op een werkmodel een onderstructuur (in een edele legering) vervaardigd waarop het porselein opgebakken wordt.


 

Keramisch

De techniek van volledig keramisch kroon- en brugwerk is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Momenteel wordt een groot gedeelte van de keramische markt beheerst door de zogenaamde Procera kronen- en bruggen. Met behulp van een nauwkeurige scantechniek wordt de stomp waarop de kroon of brug vervaardigd moet worden gedigitaliseerd. De gegevens worden via internet verstuurd naar een geavanceerde CAD/Cam machine, waarop de onderstructuur gefreesd wordt. Vervolgens wordt de gefreesde onderstructuur opgebakken met porselein (gelijk aan de GP – kroon). Het resultaat is een levensechte kroon met een mooie doorschemering. Momenteel zijn er vele ontwikkelingen gaande op het gebied van CAD/CAM. TTL sliedrecht BV houdt de voortgang van deze technieken voor u in de gaten.


 

Inlay/Onlay

Een inlay of onlay kan een alternatief zijn voor een kroon of een vulling, wanneer een kies voor meer dan de helft beschadigd is, maar niet dusdanig dat een volledige kroon noodzakelijk is. Een inlay lijkt op een vulling en ligt in het kauwvlak. Een onlay is uitgebreider en valt voor een deel over de kies heen. Een inlay of onlay kan in een edel-legering of van een vol keramisch materiaal worden gemaakt. Om esthetische redenen worden inlays of facings vaak uitgevoerd in een keramisch materiaal.


 

Splinten en spalken

Deze producten worden in zijn algemeenheid toegepast bij patiënten die last hebben van knarsen of andere kaakgewrichtproblemen.


 

Gebitsbeschermers

Gebitsbeschermers worden veelal toegepast bij sporten met veel lichamelijk contact dat beschadiging van het gebit tot gevolg kan hebben. Hierbij kan men denken aan: hockey, waterpolo, boksen etc. Gebitsbeschermers zijn in vele kleuren leverbaar.


Home

producten

openingstijden

tandenbleken

contact

links